Jedną z głównych atrakcji podczas
DNI PLESZEWA 2003 było bicie kulinarnego rekordu GUINNESSA. Planowano
zrobić sałatkę z 720 kg pomidorów na jubileusz 720 - lecia miasta. Wyszło
jednak znacznie więcej - w sumie 1363 kg.
Przy robieniu potrawy pracowali kucharze z restauracji ACWADOR w Prokopowie
i uczniowie Zespołu Szkół Usługowo - Gospodarczych w Pleszewie.
Świeże warzywa dostarczyło Stowarzyszenie Producentów Ogrodniczych "Pomidor
Pleszewski", a śmietanę spółdzielnia mleczarska Kowalew - Dobrzyca.
Wszystko trafiło do olbrzymiej metalowej misy, wykonanej w fabryce "SPOMASZ".
Nad prawidłowością wykonywanych prac czuwała komisja sędziowska oraz obserwatorzy
z Księgi Giunessa na Polskę. |
Uczniowie ZSUG biorący udział w biciu rekordu GUINNESSA:
Andrzejewski Hubert |
Kowańki Piotr |
Banaszyńska Monika |
Kucharczyk Regina |
Bandosz Michał |
Kujawa Paulina |
Biedrowska Beata |
Lewicka Dominika |
Bochniak Łukasz |
Napieralski Wincenty |
Czajka Daria |
Nowak Adrian |
Filipiak Radosław |
Michalska Mariola |
Frankiewicz Adam |
Radomska Monika |
Godomska Magdalena |
Ryfa Joanna |
Jabłońska Magdalena |
Sadłowski Gracjan |
Jaskólska Natalia
|
Sikora Karolina |
Jarzemska Joanna |
Styś Maciej |
Jędraszak Kamila |
Świątek Bartosz |
Kaczmarek Natalia |
Wawrzyniak Maciej |
Karmelski Maciej |
Winiecka Sławomira |
Kasprzek Agnieszka |
Wrzeszczyński Michał |
Kopaczewski Szymon |
Biniek Damian |
|